Поліція з 1 квітня відкрила понад 70 проваджень щодо виборчих порушень, — МВС

 

Національна поліція з 1 квітня відкрила 71 кримінальне провадження за повідомленнями про порушення виборчого законодавства.

Про це на брифінгу заявив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко, повідомляє “Укрінформ”.

“Станом на сьогодні, на сьому годину 18 квітня, в Нацполіції України від 1 квітня зареєстровано 1075 звернень громадян про порушення виборчого законодавства. За результатами цих звернень 71 подія внесена до ЄРДР”, — сказав Варченко.

Загалом же з початку виборчої кампанії, за словами радника міністра, до поліції надійшло 8927 таких звернень від українців, і 383 повідомлень внесено до ЄРДР як такі, які мають ознаки кримінального правопорушення, по 29 провадженнях уже є 38 підозр, а за майже 800 такими повідомленнями були складені адмінпротоколи.

Також правоохоронці заявили, що у другому турі президентських виборів не допустять жодних спроб фальсифікації.

“Сподіваюся також, що всі усвідомили, що і в другому турі виборів ми не допустимо будь-яких спроб фальсифікацій, і, звичайно, будемо адекватно реагувати на ті правопорушення, які можуть здійснюватися під час виборчого процесу”, — сказав радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

Він також наголосив, що українські правоохоронці не дадуть “жодних шансів будь-яким деструктивним внутрішнім силам, а також спецслужбам РФ скористатися будь-якою нагодою, щоб дестабілізувати нашу державу”.

У МВС також закликали громадян зберігати спокій у період виборчого процесу.

Нагадаємо: другий тур виборів Президента України відбудеться 21 квітня. Українці обиратимуть між чинним главою держави Петром Порошенком та шоуменом Володимиром Зеленським.

Читайте також:
ЦВК ухвалила рішення про перенесення часу дебатів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна