Дві третини українців хочуть теледебатів Зеленського і Порошенка, – соціологія

 

Понад дві третини українців хочуть, щоб відбулися дебати кандидатів у президенти перед другим туром виборів.

Як передає “Новинарня“, такими є результати всеукраїнського опитування громадської думки, проведеного КМІС 9-14 квітня.

“41,9% українців вважають, що дебати між кандидатами обов’язково повинні відбутися, ще 26,7% вважають їх бажаними, але не обов’язковими (всього – 68,7% хотіли б, щоб дебати відбулися)”, – зазначено в прес-релізі соціологів за підсумками опитування.

При цьому чверть українців (24,7%) вважають дебати непотрібними.

6,6% не визначилися зі своєю позицією або відмовилися відповідати.

14,9% респондентів стверджують, що дебати будуть визначальними для їхнього вибору: вони визначаться, за кого голосувати, саме на підставі результатів дебатів.

Ще 25,3% стверджують, що результати дебатів є “скоріше важливими” для них: вони враховуватимуть результати дебатів, але є і інші важливі питання, на підставі яких ухвалюється рішення, за кого голосувати в другому турі.

Водночас більше половини – 51,3% респондентів – відповіли, що дебати не є важливими для вибору, за кого голосувати.

Ще 8,4% не визначилися з вибором або відмовилися відповідати.

“50,6% українців вважають, що у разі участі в дебатах В. Зеленського він буде щирим на них, не вважають так – 28,4% (ще 21% не визначилися або відмовилися відповідати). Натомість у випадку П. Порошенка 19,3% вважають, що він буде щирим на дебатах, не вважають так – 63,1% (не визначилися або відмовилися відповідати – 17,7%)”, – ідеться в повідомленні КМІС.

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнське опитування громадської думки з 9 по 14 квітня 2019 року. Методом особистого інтерв’ю опитано 2004 респондентів, що мешкають у 129 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 3-ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.
Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

КМІС не називає замовника опитування, але постановка певних запитань вказує на команду або прибічників Зеленського.

Читайте також:
Зеленський перемагає в другому турі з 72%, – КМІС

У Зеленського заявили, що не дебатуватимуть з Порошенком на “Олімпійському” в робочий час

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна