Уряд розгляне подання на звільнення голови Одеської ОДА в середу

 

Від президента Петра Порошенка до Кабміну надійшло подання на звільнення Максима Степанова з посади голови Одеської обласної державної адміністрації.

Про це повідомив журналістам прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час робочого візиту до Дніпра у вівторок, 9 квітня.

“Звернення від президента надійшло до уряду сьогодні й уряд його завтра (10 квітня – “Н”) розглядатиме”, – повідомив глава уряду.

Нагадаємо, 8 квітня на сайті президента оприлюднили указ про відсторонення з посади голови Одеської ОДА Максима Степанова.
Іншим указом виконання обов’язків голови ОДА тимчасово покладено на Сергія Паращенка.
У ЗМІ причиною такого кроку президента називають відмову Степанова організувати передбачену урядом виплату компенсації до пенсій у розмірі 2,4 тис. грн. до президентських виборів.

Відсторонений від посади Степанов відмовився залишати посаду. Він пов’язав таку позицію Порошенка нібито з тим, що він відмовився фальсифікувати вибори на Одещині на користь діючого президента.

За результатами першого туру виборів президента, в Одеській області перемогу здобув шоумен Володимир Зеленський (41%), представник опозиційних сил Юрій Бойко зайняв друге місце (близько 22%), Порошенко став третім, маючи лише 9% електоральної підтримки.

Читайте також:
У Порошенка відреагували на відмову глави Одеської ОДА йти у відставку

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна