На Одещині СБУ викрила сепаратистського інтернет-агітатора

 

Співробітники СБУ на Одещині викрили інтернет-агітатора, який в соцмережах закликав до зміни державного кордону України.

Про це в суботу, 6 квітня, повідомив прес-центр Служби безпеки України.

“Оперативники спецслужби встановили, що чоловік регулярно розміщував на персональних сторінках соцмереж інформацію із закликами до зміни державного кордону та конституційного ладу України. Також зловмисник популяризував терористичні організації “Д/ЛНР”, – ідеться в повідомленні.

За інформацією спецслужби, публікації агітатор брав із російських пропагандистських інтернет-видань та сайтів бойовиків незаконних збройних формувань.

“Під час санкціонованих слідчих дій співробітники СБУ виявили в квартирі агітатора комп’ютерну техніку та мобільні пристрої з матеріалами, що підтверджують протиправну діяльність”, – йдеться в повідомленні.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Як видно з поширеного скріншоту, користувач, про якого йдеться – “Вла… …ный” (інші літери закриті).

Читайте також:
СБУ фіксує потужну активізацію спецслужб РФ в інформпросторі України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна