У Міноборони розповіли деталі вчорашнього бою на Луганщині. Противник має втрати

 

Переважна більшість вогневих провокацій з боку противника, задокументованих минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил, сталися із застосуванням мінометів та ствольної артилерії.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться у щоденному зведенні речника Міноборони.

На Луганському напрямку вчора зафіксовано сім ворожих обстрілів, і практично жоден з них не обійшовся без ведення противником вогню із заборонених зразків зброї.

Найбільш гаряче за добу було в районі Новозванівки, позиції поблизу якої вчора окупант піддав обстрілам тричі. Перший стався об 11.10, коли противник випустив в бік українських військових близько десятка мін 120-го та 82-го калібрів. Другий обстріл Новозванівки розпочався з 13.25, і тривав до майже 15.00.

“Це був більш потужний вогневий вплив, під час якого в районі наших позицій вибухнули двадцять мінометних снарядів важких калібрів. Вже за лічені хвилини противник завдав третього удару в бік цього населеного пункту. Тоді, окрім мінометів, ворог додатково застосував ствольну артилерію 152-го калібру. Загалом під час цього обстрілу російсько-окупаційні війська витратити тридцять мінометних та шість артилерійських снарядів. Вогонь вівся з напрямку окупованого н.п. Калинове, і тривав близько години.”, – розповів речник Олександр Мотузяник. 

Упродовж доби ворог активно обстрілював також інші райони, де розташовані позиції українських військових. Так, о 16.15 та о 22.20 російсько-окупаційні війська, зі сторони н.п Калинове-Борщувате здійснили два вогневі нальоти в бік Попасної, з витратою 28 мін 120-го калібру. Окрім того, об 11.25 фіксувався мінометний вогонь противника на підступах до Катеринівки. Там окупант, з напрямку с. Молодіжне випустив три міни калібру 120 мм.

На більшість зі згаданих ворожих провокацій, які ворог здійснив у смузі дій Луганського напрямку, наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Донецький напрямок. Там минулої доби задокументовано вісім випадків ведення противником вогню в бік українських військових. Так, рівно о 06.00 ранку під ворожий обстріл з мінометів калібру 120 та 82 мм потрапили позиції поблизу с. Верхньоторецьке. Вогонь вівся з боку н.п. Михайлівка, і тривав упродовж сорока хвилин.

Доволі потужними були відразу три ворожі обстріли в районі Широкиного, які противник здійснив починаючи з 16.14 і до майже 20.00 вечора.

Вогонь окупант вів зі сторони окупованого с. Саханка. Тоді російсько-окупаційні війська витратили кілька мінометних боєприпасів 120-го та 82-го калібрів, а також вели вогонь з кулеметів та СПГ.

Іншими населеними пунктами, де вчора також було неспокійно, стали Авдіївка, Водяне та Гнутове. В районах згаданих селищ фіксувалися ворожі постріли з гранатометів та стрілецької зброї. Загалом, упродовж доби 2 квітня, в районі відсічі та стримування російської агресії в Донецькій та Луганській областях, обліковано п’ятнадцять фактів порушення режиму перемир’я з боку російсько-окупаційних військ.

Щоразу військовослужбовці Об’єднаних сил оперативно придушували вогневу активність противника.

“Як повідомляє наша розвідка, минулої доби, влучним вогнем у відповідь на ворожі обстріли підрозділи Об’єднаних сил завдали противнику втрат у живій силі.Так, трьох окупантів зі складу російсько-окупаційних військ було знищено та вісьмох поранено“, – йдеться у повідомленні МОУ.

Як інформувала “Новинарня“, вчора під час обстрілу на Луганщині загинуло двоє військовослужбовців: Яна Червона та Сергій Милютін. Ще двоє дістали поранення.

Читайте також:
“Яна була справжньою Відьмою”. Спогад про полеглу подругу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна