ГПУ передала до суду справу щодо ще однієї “судді Майдану”

 

Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт за обвинуваченням судді Дніпровського районного суду м. Києва за фактами винесення завідомо неправосудних рішень про застосування запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою щодо двох автомайданівців, які їздили до Межигір’я.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 1 квітня, йдеться на сайті ГПУ.

18 лютого 2014 року працівниками правоохоронних органів автомайданівців було затримано, внесено дані до матеріалів провадження і притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито участь у масових заворушеннях, а до суду подані незаконні клопотання про їх арешт.

“Також судді інкримінується винесення завідомо неправосудного рішення і щодо учасника автопробігу ГО «Автомайдан» до резиденції «Межигір’я», якого в лютому 2014 року незаконно позбавлено права керування транспортним засобом на 3 місяці”, – інформують у ГПУ.

Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 2 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, здійснене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 375 КК України (постановлення суддею завідомо неправосудних ухвал, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене з корисливих мотивів та в інших особистих інтересах).

Нагадаємо, що за вказаним епізодом незаконного затримання і протиправного переслідування учасників мітингів та зборів до суду ще в грудні 2016 та січні 2017 року спрямовано обвинувальні акти стосовно заступника начальника Дніпровського РУ ГУ МВС України в м. Києві – начальника слідчого відділу, його заступника, 6 слідчих, а також прокурора відділу прокуратури м. Києва.

Разом з тим, судовий розгляд вказаних обвинувальних актів до цього часу не розпочато у зв’язку з тривалими розглядами заяв про самовідвід суддів Голосіївського районного суду м. Києва, а також систематичним перенесенням судових засідань підготовчого розгляду.

У той же час Бориспільським міськрайонним судом Київської області вже проведено підготовче засідання і розпочато судовий розгляд обвинувального акту стосовно заступника голови районного суду м. Києва за постановлення неправосудних рішень щодо 4-х затриманих, який передано до суду в листопаді минулого року. Крім того, за цими ж епізодами неправомірних дій притягується до кримінальної відповідальності колишній заступник прокурора Дніпровського району, м. Києва якого оголошено в розшук та який, за наявною інформацією, на цей час перебуває на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.

Як інформувала “Новинарня“, ГПУ передала в суд справу щодо ще чотирьох “беркутів” за розправу над Автомайданом.

Читайте також:
ГПУ встановила особи нових фігурантів у справі Майдану

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна