Вибори пройшли без серйозних порушень, – МВС

 

Перший тур виборів президента-2019 пройшов без серйозних порушень правопорядку.

Як передає “Новинарня“, про це заявив на вечірньому брифінгу 31 березня перший заступник голови МВС Сергій Яровий.

“Серйозних порушень не відбулося. Особовий склад всіх підрозділів з покладеними на них завданнями впорались.
Що стосується порушень виборчого законодавства, то маємо наступні цифри – 1927 заяв та повідомлень, зареєстровано 17 протоколів про адмінпорушення та внесено 31 справу до ЄРДР”, – сказав він.

Представниця Громадянської мережі “Опора” Ольга Кацюруба визнала, що поліція оперативно і професійно реагувала на факти порушення виборчого законодавства.

“Опора” співпрацювала з МВС і Національною поліцією у питаннях, що стосувалися порушень виборчого законодавства. Ми також були присутні у ситуаційних центрах. Ми можемо констатувати, що порушень під час проведення голосування було не більше, аніж на попередніх виборах.
Якщо говорити статистично, то результат відрізняється на 1-2%. І в більшості випадків працівники правоохоронних органів реагували на ці факти згідно з інструкціями”, – ідеться в повідомленні прес-служби МВС з посиланням на Кацюрубу.

За словами Ярового, підрозділи МВС продовжують свою роботу і після закриття виборчих дільниць.

Читайте також:
Усі дзвінки про фальш-замінування в день виборів надійшли з Росії, – Князєв

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна