Прикордонники РФ на адмінмежі зупиняють українських виборців з Криму

 

Українські прикордонники кажуть, що кількість громадян, які перетинають адміністративну межу з окупованим Кримом зменшилась в порівнянні з минулим тижнем. Крім того, стало відомо, що прикордонники країни-окупанта зупиняють громадян і запитують мету поїздки на материк.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в неділю, 31 березня, інформує Міністерство внутрішніх справ.

«Ми отримали інформацію, що прикордонники країни-окупанта зупиняють українців, які їдуть на материк, запитують у них мету поїздки. У нас немає інформації, чи повернули вони когось хто заявив, що він їде голосувати, але з великою долею ймовірності можна припустити, що вони не дають проголосувати»,- зазначив радник очільника Державної прикордонної служби України  Олег Слободян.

Він наголосив, що всі підрозділи працюють в штатному режимі, охорона кордону здійснюється посилено. Загалом, на охорону кордону вийшло понад сім тисяч особового складу. Ще 1 300 осіб знаходиться в резерві. Крім цього, на охорону морських кордонів вийшли наші морські підрозділи. Декілька катерно-корабельних груп здійснюють охорону морських рубежів у Чорному і Азовському морях. Забезпечено також можливість голосування для особового складу, який несе службу на острові Зміїний.

«Якщо говорити про тенденції перетину кордону чи лінії розмежування, то суттєвого збільшення кількості осіб, які перетинають кордон, адміністративну межу чи лінію розмежування ми не спостерігаємо. А в зоні ООС навпаки, зменшено кількості пасажиропотоку в півтори- два рази, ніж це було тиждень тому», – зазначив він.

Як інформувала “Новинарня“, “Альфа” СБУ патрулює спецоб’єкти під час виборів Президента України.

Читайте також:
“Черги на дві вулиці”. Як українці в містах Європи голосують на виборах Президента

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна