У ЦВК нагадали про правила “дня тиші”

 

Центральна виборча комісія нагадала засобам масової комунікації, що у “день тиші” , цьогоріч на президентських виборах — 30 березня, забороняється будь-яка передвиборча агітація.

Про це повідомляє ЦВК на сторінці у Facebook.

Так, у ЦВК нагадали, що відповідно до частини 2 статті 57 Закону України “Про вибори Президента України” 30 березня 2019 року, у “день тиші”, забороняється будь-яка передвиборна агітація з метою спонукання виборців голосувати або не голосувати за певного кандидата на пост Президента України.

Також забороняється оприлюднення чи поширення в інший спосіб результатів опитування громадської думки, пов’язаного з виборами, зокрема щодо партій, суб’єктів виборчого процесу та кандидатів на пост президента України.

“Серед демократичних стандартів проведення виборів, зокрема, є і дотримання правила – “Тиша у “день тиші””. Закликаємо не порушувати закон!” — зазначили у ЦВК.

Нагадаємо, за передвиборчу агітацію у соцмережах в “день тиші” покарання не передбачено.

Читайте також:
Місце голосування змінили понад 315 тисяч українців, – ЦВК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна