Уроки цих п’яти років: “країну можна змінювати, але не можна замінити”, – Сушко

 

Олександр Сушко
виконавчий директор Міжнародного фонду “Відродження”, член Несторівської групи

(FB)

Не очікувати швидких проривів і бути готовими до гри в довгу – ось головний урок цих п‘яти років, з яким можна відносно спокійно входити в післязавтра. Розуміти, що і політичний клас, і шоу-бізнес, і патерналістська більшість є породженням цього суспільства, а не завезеною інопланетянами патологією. Це можна ЗМІНЮВАТИ, але не можна ЗАМІНИТИ.

Відчувати коридор можливостей, прагнути найкращого, але ставити раціональні досяжні цілі. Бачити амбітні орієнтири, але бути свідомими щодо обмеженості ресурсів. Насамперед людських. Трохи менше гнобити один одного за найменшої нагоди. Освоювати нові плацдарми і закріплюватися на них. Мати детальний і якісний план на наступне вікно можливостей. Яке неодмінно відкриється, але не обов‘язково тоді, коли всі його чекають.

І ще: і 1-го, і 22-го квітня ми прокинемось у ТІЙ САМІЙ країні. Досить ілюзій.

Читайте також:
“Технологія “Зеленський” просто реанімувала російський порядок дений на виборах”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна