У Львові починають кампанію проти поліетилену

 

Львівська міська рада у партнерстві з Zero Waste Lviv розпочинає просвітницьку кампанію “Без поліетилену”, яка триватиме з 9 квітня по 3 липня 2019 року.

Про це повідомляють у прес-службі Львівської міськради.

Кампанія мотивуватиме супермаркети та інші заклади торгівлі змінювати свої стандарти обслуговування та популяризувати серед мешканців практику закупівлі продуктів у багаторазову тару.

Кампанія розпочнеться 9 квітня цього року з Дня без поліетилену в супермаркетах міста. Організатори та учасники акції активно інформуватимуть споживачів про практики зменшення використання одноразових поліетиленових пакетів та їх альтернативи.

Заклади, які приєднаються до ініціативи, здійснюватимуть такі заходи:

  • відсутність на касах одноразових пакетів, замість них буде запропонована паперова та багаторазова альтернатива;
  • заміна поліетиленових пакетів на паперові на відділі випічка та хліб;
  • заміна одноразових рукавичок у відділі випічки, хліба та товарів на вагу на щипці та лопатки.

Також супермаркети закликатимуть споживачів використати багаторазову торбинку або власний контейнер, наліпити наліпку безпосередньо на товар, купити декілька позицій в одну торбинку чи купувати товари на вагу.

Як зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, в середньому тривалість використання поліетиленового пакету складає 20-30 хв, проте в довкіллі чи на сміттєзвалищі цей пакет “проживе” кількасот років.

Поліетиленові пакети зроблені з невідновлюваних ресурсів й впливають на зміну клімату. Від 8% до 10% світового видобутку нафти йде на виготовлення поліетиленових пакетів.

Компанія “Без поліетилену” у Львові завершиться загальноміськими заходами з нагоди Всесвітнього Дня відмови від поліетиленових пакетів, який щороку відзначається 3 липня.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно у Молдові набув чинності закон про заборону на використання та реалізацію поліетиленових пакетів, що надаються споживачам у пунктах продажу товарів.
За порушення нових правил штрафують як юридичних, так і фізичних осіб.

Читайте також:
На Львівщині протягом доби рятувальники загасили 29 пожеж сухостою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна