“Провокація Коломойського”: прокурор Кулик заявляє про переслідування, ГПУ – заперечує

 

Заступник глави департаменту міжнародно-правового співробітництва ГПУ Костянтин Кулик, який повідомив про нібито оголошення підозр “оточенню Порошенка”, заявив про виклик на допит у Генеральну прокуратуру. У ГПУ цю інформацію заперечують.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 29 березня, пише ТСН.

“Члена слідчої групи у справі втікача-олігарха Сергія Курченка Костянтина Кулика сьогодні, 29 березня, викликали на допит в Генпрокуратуру. Кулик впевнений, що його хочуть заарештувати”, – йдеться у повідомленні.

За словами прокурора, вночі з його кабінету вивезли матеріали розслідування про розкрадання державних коштів та скасували підозри для екс-керівника апарату президента Бориса Ложкіна, екс-глави НБУ Валерії Гонтарєвої та чинного заступника глави Адміністрації президента Олексія Філатова.

Кулик стверджує, що “зараз планується у будинку обшук” і його арешт.

Водночас, речниця генпрокурора Лариса Сарган заявила, шо ГПУ не зареєструвала кримінальне провадження проти Кулика.

“Наголошую: прокурор Кулик не викликався на допит, не заплановано обшуків у нього вдома і відповідно – не може йти мова про його арешт”, – стверджує Сарган.

Напередодні ГПУ повідомила про завершення розслідування проти олігарха-втікача Сергія Курченка. Згодом у медіапросторі з’явилася інформація, що прокурор у цій справі Кулик оголосив підозри, в тому числі, представникам оточення президента Петра Порошенка. У Генпрокуратурі заперечили цю інформацію, заявивши, що ці повідомлення про підозру зробили з порушенням законодавства. В Адміністрації президента заявили, що вважають ці повідомлення “провокацією Коломойського”.

Як інформувала “Новинарня“, ГПУ завершила слідство у справі Курченка.

Читайте також:
Поновився суд щодо незаконного збагачення прокурора АТО Кулика. Його захищає Чорновол

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна