Рівненський суд не обрав жодного запобіжного заходу підозрюваному священику УПЦ МП

 

Протоієрею УПЦ МП Віктору Земляному із Острога Рівненської області суд не обрав жодного запобіжного заходу на час досудового розслідування у рамках відкритого кримінального провадження.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 28 березня, написав синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

Провадження зареєстроване за ч.1 ст 161 ККУ («Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії») та ч.1. ст. 300 ККУ («Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості»).

Місцеві ЗМІ наголошують, що Земляний – перший випадок у Рівненській області, коли СБУ офіційно оголосила про підозру священнослужителю Московського патріархату за розпалювання міжрелігійної ворожнечі.

Слідчий СБУ просив у суді для підозрюваного міру запобіжного заходу у виді особистого зобов’язання, але суд таке клопотання не задовольнив. 

“Була також мотивація, що я являюсь священиком, а згідно ухвали мені треба було б повідомляти слідчого (про пересування – “Н”.) От дзвонить людина в 12 ночі, що хтось помирає і треба причастити людину, то для того, щоб покинути Рівне – треба дзвонити слідчому, а це ж абсурд”, – розповів у телефонній розмові журналістам UA:Рівне Віктор Земляний.

Служіння священник наразі не припиняє. Слідство триває.

Як інформувала “Новинарня“, за даними співзасновника волонтерського фонду “Народний тил” Романа Сініцина отець Віктор Земляний із Рівненської єпархії є агентом Федеральної служби безпеки Російської Федерації. 

Читайте також:
В Україну не впустили священника-ДНРівця РПЦ, який закликав до знищення України. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна