Ермітаж вивіз до Казані експонати з музеїв анексованого Криму

 

Російський державний музей “Ермітаж” представить у Казані виставку про історію Золотої Орди, експонати для якої вивезли з музеїв анексованого Криму.

Про це повідомляє Ермітаж-Казань на сторінці у Facebook.

“Щодня до Казані приїжджають збірки з різних музеїв Росії! Адже ми готуємося до повномасштабної, 20-ї виставки! “Золоту Орду і Причорномор’я” представлять близько 600 експонатів із семи музеїв нашої країни, серед яких колекції з Центрального музею Тавриди, Бахчисарайського історико-культурного та археологічного музею-заповідника, Феодосійського музею старожитностей, Ялтинського історико-літературного музею”, — йдеться в повідомленні, де окупований Крим росіяни називають “наша країна”.

Зазначається також, що експонатами виставки стануть і музейні предмети з Національного історичного музею Білорусі.

Нагадаємо, після анексії Криму Росія прийняла під свою юрисдикцію всі об’єкти культурного та історичного значення на території Криму.

21 березня набули чинності розширені санкції України проти Росії.

Читайте також:

Україна ініціює створення міжнародної спецгрупи для підрахунку збитків від агресії РФ

“З глузду з’їхав?” Путін раптово заговорив в окупованому Криму українською. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна