СБУ затримала групу наркоторговців, вилучивши в них 10 млн. доларів

 

У неділю, 24 березня, працівники СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури викрили та припинили діяльність всеукраїнської мережі наркоторговців, що нараховувала біля тисячі злочинців.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів генеральний прокурор Юрій Луценко.

За його словами, злочинна група реалізовувала “товар” через Telegram і зберігала незаконні прибутки в криптовалюті.

“Задокументовано і затримано розгалужену організацію загальною чисельністю до 1000 учасників, яка торгувала за криптовалюту наркотиками через інтернет-сайти та чат-боти в месенджері Telegram. Протягом обшуків вилучена зброя, наркотики, близько 10 млн. дол. готівки”, — зазначив він.

Як наголосив Луценко, організатори створили мережу наркокур’єрів, закладників, створювали криптогаманці та акаунти на криптобіржах. Силовий підрозділ організації займався рекетом, фізичним насиллям щодо конкурентів.

20 організаторів наркомережі отримали належні запобіжні заходи: арешт або застава в 100 млн. грн., 300 млн. грн і 349 млн. грн. застави, 4 — арешт без права застави.

Читайте також:
У Києві затримали ізраїльського наркобарона

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна