9 російських видавництв і 3 власники інтернет-порталів потрапили під санкції за антиукраїнську пропаганду

 

Україна запровадила економічні та інші обмежувальні санкції щодо дев’яти російських видавництв і трьох юридичних осіб — власників інтернет-порталів, які створюють і поширюють антиукраїнську пропаганду.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо України.

Рішення Ради національної безпеки і оборони України “Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” введено в дію відповідним указом президента України.

“Найактивнішими виробниками пропагандистської антиукраїнської видавничої продукції виявилися російські видавництва ТОВ “ТД Алгоритм” (ООО “ТД Алгоритм”), ЗАТ “Книжковий світ” (ЗАО “Книжный мир”), ТОВ “Видавництво “Ексмо” (ООО “Издательство “Эксмо”), ТОВ “Видавництво “Віче” (ООО “Вече”), ТОВ “Видавництво Центрполіграф” (ООО “Издательство Центрполиграф”), ТОВ “Видавництво Яуза” (ООО “Издательство Яуза”), ТОВ “Видавництво АСТ” (ООО “Издательство АСТ”), ТОВ “Видавничий дім “Пітер” (ООО “Издательский дом “Питер”), ТОВ “Яуза-прес” (ООО “Яуза-пресс”)”, — йдеться у повідомленні.

Санкції запроваджено на три роки.

Вони передбачають, зокрема, обмеження торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України, зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань.

Крім того, санкції накладено на трьох юридичних осіб, які поширюють антиукраїнську пропаганду через інтернет-портали. Це ТОВ “Лабіринт.Ру” (ООО “Лабиринт.Ру”), ТОВ “ЛітРес” (ООО “ЛитРес”) та ТОВ “Рексофт” (ООО “Рексофт”), який є власником ресурсу “Озон.Ру”. Після запровадження санкцій відповідні портали в Україні було заблоковано.

Застосування санкцій до видавничих організацій та інтернет-порталів ініціював Держкомтелерадіо, який протягом останніх років здійснює постійний моніторинг сфери книгорозповсюдження з метою виявлення друкованої продукції антиукраїнського змісту.

У Держкомтелерадіо, зазначили, що за результатами проведеного останніми роками моніторингу станом на 20 березня виявлено 208 видань, зміст яких спрямований проти незалежності України, на пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини. Ці видання випустили 35 російських видавництв.

Читайте також:
Усе більше українців незадоволені кількістю проросійських ЗМІ

В Україну не дозволили ввезти з Росії 23 книги із пропагандистським змістом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.