“Перша сотня”. Вийшов у прокат документальний фільм про Революцію Гідності та війну

 

У широкий прокат вийшов фільм творчого об’єднання Вabylon’13 «Перша сотня». У ньому йдеться про першу сотню Майдану, яка після початку російської військової агресії на Донбасі пішла захищати Україну на фронт.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 22 березня, пише “Радіо Свобода”.

Авторами стрічки є Ярослав Пілунський, Юлія Шашкова та Юрій Грузинов. Зйомки фільму відбувалися з жовтня 2013 до грудня 2016 року. Половину вартості фільму (1 989 325 грн) профінансувала держава.

У перші дні прокату автори фільму запланували низку зустрічей із глядачами. 22 березня вони завітають до Сум, 23-го – до Харкова, 24-го – до Одеси, а 27 березня завершать тур у Львові.

Фільм «Перша сотня» є володарем призу глядацьких симпатій Міжнародного кінофестивалю Docudays UA-2018.

Як інформувала “Новинарня“, у Празі показали фільм “Заручники Путіна”. Після показу глядачі підписали листівки для бранців Кремля.

Читайте також:
Презентували фільм “Крим. Оточені зрадою” про блокаду півострова і вихід 36-ї бригади. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна