“Це несерйозно”: У “Нафтогазі” розвінчали заяви Медведчука про ціну на паливо

 

У НАК «Нафтогаз України» заявляють, що ціна за європейський газ, яку озвучив українським політик і кум президента РФ Віктор Медведчук сьогодні у Москві, не відповідає дійсності.

Як повідомляє “Новинарня“, відповідний текст у п’ятницю, 22 березня, оприлюднила компанія на сторінці у Facebook.

У ході нинішніх “переговорів” Медведчук заявив, що Україна переплачує за 100 доларів за 1 тис. куб. м, закуповуючи газ в ЄС. Він також пообіцяв знизити вартість газу до 240 – 260 доларів за 1 тис. куб. м у разі укладення контракту з «Газпромом» про прямі поставки.

Як відзначають в «Нафтогазі», на даний момент ціна європейського газу для України – менше тієї, яку пропонує Медведчук за співпрацю з «Газпромом».

«Ми купували на відкритих торгах в ЄС в березні за ціною в середньому 226 доларів за 1 тис. куб. м. А на квітень ціна знизилася до рівня близько 217 доларів за 1 тис. куб. м », – кажуть в компанії.

Медведчук також заявляв, що «в результаті домовленостей і укладення нового контракту з 1 січня 2020 року» ціна на російський газ для України може знизитися як мінімум на 25%.

У свою чергу, в «Нафтогазі» заявили, що «за чинним контрактом, зміненим в арбітражі», Росія повинна продавати газ Україні за ціною на 48% нижче.

«Тому пропонувати знижку 25% – це якось несерйозно», – наголошується в повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, Бойко та Медведчук поїхали на переговори в Москву.

Читайте також: 
Візит Бойка та Медведчука в Москву та попереджений в Харкові теракт можуть бути пов’язані, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна