На Донеччині затримали бойовика “ДНР”, який переховувався в Росії

 

У Покровську на Донеччині оперативники карного розшуку затримали бойовика “ДНР”, який після 2 місяців “служби” у лавах НЗФ втік до Росії та перероховувався там.

Як повідомляє “Новинарня“, про це сьогодні, 19 березня, звітує поліція Донеччини. 

“За 2 місяця служби у незаконних збройних формуваннях бойовик встиг опанувати три «професії»: працював оператором-навідником БПМ-1, з автоматом Калашникова ніс службу на блокпості терористів та завантажував боєприпасами вагони. Не отримавши обіцяних грошей, чоловік виїхав до РФ, де переховувався до лютого 2019 року. В ході операції «Розшук» поліцейські затримали зловмисника, який кілька тижнів тому повернувся до рідного міста”, – повідомляють в поліції.

Аби уникнути кримінальної відповідальності за вчинені правопорушення, в жовтні 2014 року 24-річний покровчанин вирішив виїхати до тимчасово окупованого Донецька. Там на нього чекав товариш, який пообіцяв надати притулок на території однієї з військових частин терористів, де він і прожив три місяці.

Повіривши обіцянкам отримувати гарні гроші, приблизно в березні 2015 року фігурант разом зі знайомим приєднався до незаконних збройних формувань. Вже наступного дня найманець отримав звання рядового, одягнув форму та заступив оператором наводчика БПМ-1. А за кілька днів чоловік стояв на блокпосту терористів. З автоматом Калашникова в руках бойовик перевіряв громадян, які перетинали пункт пропуску.

Наступне завдання чоловіка чекало в Іловайську. Там він завантажував в вагони поїзда боєприпаси та супроводжував їх до Донецька. Також чоловік неодноразово їздив за отриманням провізії для бойових «колег».

Вже за 2 місяці, не отримавши ні копійки, найманець зневірився пропаганді «руського миру» та покинув війську частину. Потайки виїхав до РФ, де переховувався до лютого 2019 року. Проте, напевно, і там життя «не склалося». Чоловік повернувся додому, сподіваючись, що про його кримінальне минуле забули, а про зраду державі – ніхто не дізнається.

В ході проведення операції «Розшук», вже за кілька тижнів перебування у Покровську, співробітники карного розшуку викрили та затримали зловмисника.

Наразі щодо нього проводиться перевірка та вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст.260 Кримінального кодексу України: створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань.

Як інформувала “Новинарня“, на Донбасі затримали бойовика, який намагався перейти через блокпост.

Читайте також: 
На Донеччині затримали ґвалтівника – бойовика “ДНР”, який охороняв збитий “Боїнг” MH17. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна