Гравець “Шахтаря” Жуніор Мораес отримав громадянство України

 

Бразильський форвард ФК “Шахтар” Жуніор Мораес отримав українське громадянство.

Як повідомив 18 березня сайт “гірників”, відповідний указ підписав президент України Петро Порошенко. Документ датований 15 березня 2019 року.

Зазначається, що підставою для надання футболісту українського паспорта стала стаття 9 Закону “Про громадянство України”. В ній, крім іншого, згадано “безперервне проживання на законних підставах на території України протягом останніх п’яти років”.

– Україна – країна, яку ми з сім’єю вибрали для життя вже майже сім років тому. Тут ростуть і пішли в школу наші діти. У нас була можливість покинути цю країну дуже багато разів, але ми завжди приймали рішення залишитися, тому що щасливі в Україні, – розповів Мораес в інтерв’ю офіційному сайту “Шахтаря”.

Тепер Мораес зможе виступати за національну збірну України. 22 березня “жовто-сині” стартують у кваліфікації Євро-2020 виїзним поєдинком із португальцями в Лісабоні, а 25 березня зустрінуться з Люксембургом.

Водночас тренер збірної Андрій Шевченко в коментарі ЗМІ зазначив, що для нього натуралізація бразильського “гірника” стала новиною.

Алуїзіо Чавес Рібейро Мораес Жуніор починав кар’єру у бразильських футбольних клубах “Сантос”, “Понте-Прета” і “Санту-Андре”, потім грав у румунській “Глорії” та болгарському ЦСКА (Софія). Влітку 2012 року перебрався в Україну, провів по три сезони за донецький “Металург” і київське “Динамо”. У червні 2018 року підписав контракт із “Шахтарем”, пішовши з “Динамо” зі скандалом (він вів переговори з “гірниками”, заперечуючи цей факт у розмовах з гравцями “Динамо”). Надалі динамівці демонстративно не подавали йому руки.

Мораес – найкращий бомбардир поточного чемпіонату України (16 голів). Загалом провів в УПЛ 138 матчів, забив 73 м’ячі.

4 квітня йому виповниться 32 роки.

Читайте також:
Фанати “Динамо” утворили на стадіоні величезний прапор ВМСУ – на підтримку військовополонених

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.