З “Укроборонпрому” частково знімуть державну таємницю, – Луценко

 

З діяльності державного концерну “Укроборонпром”, довкола якого розгорнувся скандал із розкраданнями, буде частково знято державну таємницю.

Про це у понеділок, 18 березня, повідомила представниця президента у Верховній Раді та народний депутат Ірина Луценко, інформує “РБК-Україна”.

“Буде знято частково з певних позицій таємницю. Більш прозорі процеси будуть пов’язані з перенесенням окремих підприємств “Укроборонпрому” в перелік тих, які можуть корпоратизуватися, з переліку підприємств, які не могли корпоратизуватися”, — повідомила Луценко.

Депутатка також анонсувала, що “в держконцерн “Укроборонпром” будуть введені спостерігачі від НАТО”.

Нагадаємо, за результатами засідання Ради національної безпеки і оборони України було доручено провести аудит “Укроборонпрому” і підприємств-учасників концерну із залученням іноземних експертів.

Кабмін зобов’язаний залучити до аудиту фахівців із країн НАТО.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше журналісти Bihus.Info оприлюднили розслідування, де показали ймовірну корупційну схему розкрадання 250 млн. грн. в оборонній сфері.
Основними фігурантами розслідування є власник компанії “Оптимумспецдеталь” Андрій Рогоза і його бізнес-партнери Віталій Жуков та Ігор Гладковський, син першого заступника голови РНБО Олега Гладковського.

Читайте також:
Службове розслідування розпочали ще до виходу останньої частини “Наших грошей” про корупцію в оборонній сфері, – Ситник

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна