Африканське знайомство з Кобзарем: діти-сироти в Кенії малювали Тараса Шевченка. ФОТО

 

До 205-ї річниці від дня народження Кобзаря посольство України в Кенії ініціювало пізнавальну акцію для місцевих дітей “Намалюй Шевченка”.

Акція відбулася 7 березня у сиротинці “Татусевий дім” (Daddy’s Home”), що є одним із багатьох соціальних проектів місії “Сприяння”, заснованої в Кенії українськими волонтерами.

Як повідомила прес-служба амбасади, під час заходу кенійським дітям розповіли про видатного українського митця Тараса Шевченка, зокрема про те, що “він також був сиротою та, попри всі труднощі, здобув освіту, став художником і поетом, чиї твори поповнили скарбницю світової літератури”.

Фото прес-служби посольства України в Кенії:

Намалюй Шевченка - Кісуму Кенія _1 Намалюй Шевченка - Кісуму Кенія Намалюй Шевченка - Кісуму Кенія _6 Намалюй Шевченка - Кісуму Кенія _5 Намалюй Шевченка - Кісуму Кенія _4 Намалюй Шевченка - Кісуму Кенія _3 Намалюй Шевченка - Кісуму Кенія _2
<
>

Наприкінці акції дітям було запропоновано намалювати його портрети олівцями на папері і крейдою на долівці.

Благодійна місія “Сприяння” в місті Кісуму (третє за величиною місто Кенії, адміністративний центр провінції Ньянза, порт на озері Вікторія) була заснована українською родиною Ростиславом та Іриною Антонець у 2013 році. Окрім сиротинця, “Сприяння” об’єднує низку проектів соціальної допомоги, серед яких підлітковий клуб, підтримка дітей вулиці, а також благодійна клініка, що надає допомогу місцевим кенійцям на безкоштовній основі.

Читайте також:
“Вічний побратим – позивний Кобзар”. Воїни 10-ї бригади записали в окопах вірш про Шевченка

“Great Ukraine will resist!” Кенійський поет написав вірш на підтримку Сенцова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна