Справа про розкрадання 55 млн.: директор Спецтехноекспорту вийшов під заставу

 

Директор держпідприємства «Спецтехноекспорт» Владислав Бельбас, підозрюваний у розтраті понад 55 млн. грн., вийшов під заставу із Лук’янівського СІЗО.

Про це повідомляє «5-й канал» з посиланням на прес-службу “Спецтехноекспорту”.

Також під заставу вийшли ще двоє фігурантів цієї ж справи – попередній очільник компанії Павло Барбул та екс-директор департаменту Денис Панасенко.

Як повідомляла “Новинарня“, 4 березня прокурори САП повідомили про підозру п’ятьом чинним та колишнім службовцям ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» у розтраті понад 55 млн. грн. держпідприємства.

Як встановили у САП, колишній директор «Спецтехноекспорту» із залученням двох своїх заступників, директора департаменту та завідувача сектору цього підприємства організував злочинну схему розтрати належних державі в особі держпідприємства «Завод 410 ЦА» коштів та виведення їх за кордон на користь іноземної юридичної особи.
Чинному керівнику підприємства суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 7 млн. грн. застави, а колишньому очільнику держпідприємства – тримання під вартою з можливістю внесення 1,9 млн грн застави. Екс-директору департаменту – тримання під вартою з альтернативою внесення 5 млн. грн. застави, колишньому начальнику сектору – тримання під вартою з можливістю внесення 1,5 млн. грн. застави та колишньому заступнику директора – цілодобовий домашній арешт.

Посадовцям інкриміновано вчинення службового підроблення та умисної, з використанням службового становища, за попередньою змовою, розтрати майна, чим спричинено тяжкі наслідки інтересам держави, тобто скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна