У США тривають переговори про “відступні” Павла Лазаренка

 

У США прокурори домовиляються з адвокатами екс-прем’єр-міністра України Павла Лазаренка щодо долі його заморожених коштів.

Як повідомила “Українська правда”, 5 березня за закритими дверима федерального суду Вашингтона американські прокурори та захисники Лазаренка проводили переговори про вигідну для обох сторін угоду.

Американське слідство стверджує, що Лазаренко вивів з України понад 200 мільйонів доларів. Мін’юст США намагається домовитися з екс-прем’єром України, щоб він добровільно віддав частину своїх арештованих коштів, аби уникнути повної конфіскації.

Фінальні переговори затягуються. До жовтня 2019 року сторони мають домовитись про мирову угоду щодо конфіскації. Про це заявив суддя округу Колумбія Майкл Харві, передає “Прямий” канал.

“В цій справі замішані відомі і досі чинні українські політики. Їхні імена озвучували в суді. Йдеться про Юлію Тимошенко, про неї заявляла сторона позивача”, – нагадав Джин М. Бьорд з адвокатської компанії “Arnall Golden Gregory LLP”.

У серпні 2018 року стало відомо, що екс-прем’єр-втікач Павло Лазаренко спільно з правоохоронцями США розробляють угоду щодо “примирення” у справі про конфіскацію активів.
13 серпня до федерального суду у Вашингтоні, округ Колумбія, представники уряду США подали клопотання, згідно з яким хочуть узгодити “загальні контури врегулювання” справи Лазаренка.
У грудні Мін’юст США звинувачував Лазаренка у затягуванні переговорів щодо мирової угоди. На думку міністерства, він намагається затягнути процес до виборів президента України у 2019 році.

Павло Лазаренко був остаточно засуджений у США в листопаді 2009 року. 1 листопада 2012 року колишній глава уряду України вийшов з американської в’язниці на свободу.

У Генпрокуратурі України заявляли, що варто лише Лазаренкові повернутися в Україну, як він буде арештований.

Адвокати екс-прем’єра уточнюють, що в Україні слідчі інкримінують йому близько 50 кримінальних епізодів: дачу хабара, привласнення коштів і зловживання становищем.

Читайте також:
Життя Лазаренка у США: молода дружина, троє дітей, боротьба за офшорні гроші й притулок

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна