У Росії заборонили військовим користуватися телефонами на службі

 

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, який забороняє військовослужбовцям користуватися смартфонами на службі, а також повідомляти ЗМІ і розміщувати в інтернеті інформацію про себе і товаришів по службі.

Документ опублікований на Офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ, передає УП.

Відповідно до закону, військовослужбовцям і призваним на військові збори забороняється поширювати в ЗМІ або інтернеті інформацію, яка дозволяє визначити приналежність до Збройних сил Росії, місцезнаходження військових або їхніх товаришів по службі.

А також інформацію про діяльність військових або органів військового управління, дані про дислокацію чи передислокацію.

Крім того, закон забороняє “військовослужбовцям та громадянам, призваним на збори, … мати при собі електронні вироби побутового призначення, в яких можуть зберігатися або які дозволяють з використанням мережі інтернет поширювати або надавати аудіо-, фото-, відеоматеріали та дані геолокації”.

Ця заборона не поширюється тільки на випадки, коли використання телефона необхідне для виконання військовими своїх обов’язків.

Читайте також:
В “арміях ДНР/ЛНР” лише 35% місцевих бійців, решта – з Росії

Bellingcat встановив особи російських військових водіїв, що влітку 2014 року везли в Україну фатальний ЗРК “Бук”. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна