Українські паралімпійці повернулися з перемогою із зимового чемпіонату світу в Канаді. ВІДЕО

 

Увечері в середу, 26 лютого, в Україну, через аеропорт “Бориспіль”, повернулася національна паралімпійська збірна з зимових видів спорту, яка посіла перше загальнокомандне місце на чемпіонаті світу, що проходив у канадському місті Принс Джордж.

Як передає “Новинарня” з посиланням на прес-службу команди, українські лижники та біатлоністи здобули 42 медалі (9 золотих, 16 срібних та 17 бронзових). У всі дні змагань у Британській Колумбії наші паралімпійці залишалися на чолі загального заліку із 17 країн-учасниць.

“Наша паралімпійська збірна – перша в світі! На другому місці спортсмени зі Сполучених Штатів Америки, а далі – всі інші лідери лижного спорту і біатлону, позаду України…” – констатував президент Національного паралімпійського комітету України, уповноважений президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич, який зустрічав спортсменів у “Борисполі”.

Загалом медалі здобували 13 із 19 спортсменів-“зимовиків”, які презентували Україну на чемпіонаті світу.

Найкраще від України виступили: Людмила Ляшенко – 7 нагород, з яких 4 золоті (3 – біатлон, 1 – лижі), 2 срібні та 1 бронзова медалі з лижних перегонів; Тарас Радь – 6 нагород (3 золоті з біатлону, 1 срібна та 2 бронзові в лижах); Оксана Шишкова – 6 нагород (1 золота, 2 срібні з лижних перегонів, 3 бронзові в біатлоні).

Команду привітав президент України Петро Порошенко.

“Неймовірно! Національна паралімпійська збірна команда з зимових видів спорту – чемпіони світу-2019! Наші непереможні чемпіони здобули 42 медалі (9 золотих, 16 срібних та 17 бронзових) на чемпіонаті світу з лижних перегонів та біатлону, який проходив у Канаді. Вами пишається вся Україна!” – ідеться в дописі на ФБ-сторінці Порошенка.

Читайте також:
На фініші Паралімпіади-2018 українці здобули сьоме “золото”.
ПІДСУМКОВИЙ МЕДАЛЬНИЙ ЗАЛІК

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна