Найбільші шанси потрапити до Ради мають шість партій, — КМІС

 

Якби вибори до Верховної Ради відбувалися в середині лютого, то найбільші шанси потрапити до парламенту України мали б шість партій.

Про це йдеться у результатах соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Зокрема, серед тих респондентів, хто збирається голосувати і визначився з партією, 22,7% проголосували б за партію “Слуга народу”, 16,9% — за партію “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”, 16,2% — за партію “Блок Петра Порошенка “Солідарність”, 11,4% — за партію “Опозиційна платформа — “За Життя”, 6% — за партію “Громадянська позиція”, 5,7% — за Радикальну партію Олега Ляшка.

Решта політсил, згідно з опитуванням, не долають 5-відсотковий бар’єр. Як наголошується у прес-релізі КМІС, саме ці шість партій зараз мають найбільші шанси пройти до парламенту.

Водночас серед тих опитаних, хто збирається голосувати на виборах, партію “Слуга народу” підтримали б 13,6%, ВО “Батьківщина” — 10,1%, БПП “Солідарність” — 9,8%, партію “Опозиційна платформа – “За Життя” — 6,8%, партію “Громадянська позиція” — 3,6%, Радикальну партію Олега Ляшка — 3,4%.

КМІС проводив всеукраїнське опитування громадської думки з 8 по 20 лютого 2019 року. Методом особистого інтерв’ю опитано 2042 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за чотириступеневою стохастичною вибіркою, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Читайте також:
На вибори президента планують прийти 70% українців, — “Социс”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна