Неділя на фронті: повсюдно вогонь мінометів, знову загинув воїн ЗСУ

 

Із 00.00 до 18.00 поточної доби, 24 лютого, бойовики російсько-окупаційних бандформувань 12 разів обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі.

Як повідомляється у вечірньому зведенні прес-центру штабу ООС, внаслідок обстрілів один український військовослужбовець загинув та двоє отримали поранення.

При цьому 12 разів застосовувалося озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, із загальною витратою 258 снарядів та мін калібрів 122, 120 та 82 мм.

Також російсько-окупаційні війська вели вогонь по позиціях підрозділів Об’єднаних сил з озброєння БМП, зенітних установок, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) ворог шість разів обстріляв наші опорні пункти:
двічі – з мінометів калібру 120 мм та великокаліберних кулеметів, у подальшому – з автоматичних станкових гранатометів – у районі населеного пункту Водяне;
двічі, з мінометів калібру 120 мм та стрілецької зброї – поблизу села Лебединське;
з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – у районі населеного пункту Павлопіль;
з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля селища Піски.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) окупантами також здійснено шість обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил:
двічі, з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 та 82 мм, озброєння БМП, зенітної установки ЗУ-23-22, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – у районі населеного пункту Новозванівка;
з мінометів калібру 120 мм – поблизу населеного пункту Золоте-4;
з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП та зенітної установки ЗУ-23-22 – у районі населеного пункту Катеринівка;
з мінометів калібрів 120 та 82 мм, а також озброєння БМП – поблизу населеного пункту Новоолександрівка;
з мінометів калібру 120 мм – у районі населеного пункту Золоте-1″, – йдеться у зведенні.

“Підрозділи, на які здійснювався вогневий вплив, дали противнику адекватну відповідь зі штатного озброєння, яке не заборонене Мінськими угодами”, – наголосили у штабі.

Втрати противника уточнюються.

Як інформувала “Новинарня“, один військовий ЗСУ поліг унаслідок бойових дій також у суботу.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна