В Україні побудують завод з виробництва зрідженого газу

 

Інвестиційна рада НАК “Нафтогаз України” санкціонувала проведення тендеру на будівництво установки з поглибленого вилучення вуглеводнів на Хрестищенському газовому родовищі на Харківщині.

Про це повідомило профільне видання enkorr з посиланням джерело в “Нафтогазі”.

Планується, що оператор родовища ПАТ “Укргазвидобування” — оголосить тендер з вибору генерального підрядника в кінці лютого – на початку березня 2019 року.

“Технічно-економічне обґрунтування проекту вже готове. Далі – створення робочого проекту, постачання і монтаж обладнання, пусконалагоджувальні роботи”, — повідомило джерело.

Проект передбачає виробництво зрідженого вуглеводневого газу проектною потужністю до 100 тисяч тонн на рік. Очікується, що виробництво буде запущено в 2020 році.

Нагадаємо, “Укргазвидобування” є найбільшим видобувачем природного газу і найбільшим виробником зрідженого газу в Україні. у 2018 році випуск ЗВГ становив 165 тис. тонн.

До складу підприємства входить п’ять заводів, зокрема у Базилівщині, Яблунівці, Шебелинську, Тимофіївці і Юльївці.

Читайте також:
Болгарія і Росія домовилися про газопровід в обхід України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна