Україна чекає від НАТО надання ПДЧ і дату вступу в Альянс, — Порошенко

 

Україна очікує від керівництва та країн-членів НАТО надання Плану дій щодо членства та конкретної дати вступу до Північноатлантичного альянсу.

Про це заявив президент Петро Порошенко під час спільної з президентами Литви і Польщі прес-конференції у Любліні, повідомляє “Укрінформ”

“Конкретним кроком, який ми чекаємо з боку керівництва НАТО і країн-членів, я відчув це і почув це під час останньої Північноатлантичної ради за участю керівництва всіх країн-членів, – це є надання Україні Плану дій щодо членства і визначення конкретної дати, коли Україна може стати тепер уже, я так розумію, 31-м членом НАТО, бо НАТО постійно розширюється”, — зазначив Порошенко.

Водночас він підкреслив, що Україна зі свого боку має забезпечити відповідність держави критеріям, необхідним для вступу в НАТО.

“Мова йде не лише про безпекові критерії, мова йде про верховенство права, про демократію, про вільні і чесні вибори, про те, щоб демократичні традиції, які продемонструвала Україна, були закріплені”, — наголосив президент.

Нагадаємо, 20 лютого набув чинності Закон “Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)”.

Верховна Рада ухвалила закон 7 лютого 334 голосами, 19 лютого документ підписав президент Петро Порошенко.

Читайте також:
Полторак і Столтенберг обговорили відновлення роботи Комісії Україна-НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна