Викрито масштабну схему підтасовки медичних тендерів, – ГПУ

Ліки таблетки пігулки

 

Правоохоронці викрили міжрегіональну корупційну схему підкупу посадовців для підтасовки виграшу в тендерах на поставку фармпрепаратів до медустанов.

Про це повідомляє у Facebook речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

“Схема полягала у тому, що представники харківських оптових фармацевтичних компаній для того, щоб виграти тендер, підшуковували когось у керівництві лікарні та пропонували за частку від контракту посприяти у перемозі певній компанії”, — пише він.

За словами Лисенка, підкуплені посадовці робили так, щоб до тендеру були допущені лише 2 компанії, які були пов’язані між собою. З кожного такого тендеру лікарі отримували частку у 5-25% від суми контракту.

Речник ГПУ повідомив, що прокуратура Харківської області вже затвердила перші підозри у цьому кримінальному провадженні: менеджеру та директору харківських фармацевтичних ТОВ, що постачали ліки до комунальних та державних медзакладів за завищеними цінами.

За його словами, справу порушено за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу (пропозиція та надання неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб, службовій особі).

“Наразі відомо щонайменше про 2 виграні тендери щодо поставок до медичних закладів у м. Запоріжжі на загальну суму близько 3 млн. грн. Тобто сума перерахованих коштів особисто медпрацівникам склала близько 300 тис. грн.”, — розповідає Лисенко.

Він додав, що зараз слідство перевіряє причетність цих фармкомпаній до підтасовки результатів тендерів ще в десятку медичних закладів у Харківській, Сумській, Луганській, Донецькій областях.

Читайте також:
В Одесі судитимуть лікаря, який прибув на виклик нетверезим і не врятував людину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна