Гриценко не прийшов на засідання ТСК щодо розкрадань в армії

 

Екс-міністр оборони Анатолій Гриценко не прийшов на засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в Збройних силах України та підриву обороноздатності держави у період з 2004 по 2017 роки.

Про це поінформував голова ТСК, народний депутат Іван Вінник на початку засідання комісії, повідомляє “Укрінформ”.

“Ми його (Гриценка, — “Н”) запросили офіційно, публічно, листом. Ми отримали відповідь, що він не збирається брати участі у ТСК. Водночас він зауважив, що готовий письмово надати відповіді. ТСК обов’язково скористається такою можливістю — відправимо запити”, — сказав Вінник.

Окрім Гриценка, на засідання було запрошено й колишнього начальника Генерального штабу ЗСУ Сергія Кириченка.

Проте Вінник підтвердив, що Кириченко також не прийшов на засідання.

Нагадаємо,  7 червня 2018 року Рада ухвалила постанову про утворення Тимчасової слідчої комісії, яка розслідуватиме розкрадання у ЗСУ за 2004-2017 роки.

6 грудня парламент затвердив звіт ТСК і продовжив термін її діяльності ще на півроку.

У своєму звіті ТСК звернула увагу на те, що період з 2004 по 2010 роки, коли на посадах міністра оборони працювали Анатолій Гриценко, Юрій Єхануров, Валерій Іващенко, характеризувався масштабним розпродажем техніки та озброєння оборонного характеру.

Читайте також:
 Львові Гриценко представив ймовірного міністра оборони зі своєї команди

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.