Відбулися масштабні навчання 17-ї танкової бригади зі стрільбами й авіацією

уточнено

На полігоні в Чернігівській області (імовірно, біля смт Гончарівське) відбулися масштабні танкові навчання, під час яких війська за підтримки армійських гелікоптерів відпрацьовували атаку передових сил противника.

Про маневри повідомила прес-служба Генерального штабу ЗС України вранці 19 лютого.

Зазначається, що військовослужбовці танкової бригади ОК “Північ” Збройних cил України взяли участь у масштабних тактичних навчаннях з бойовою стрільбою.

“У визначений час війська почали висуватися з вихідного району для наступу на рубіж для переходу в атаку. Дії танкових військ при розгортанні підтримувала армійська авіація Сухопутних військ ЗС України. На максимально можливій швидкості підрозділи пройшли складну пересічену місцевість та почали атаку передових сил противника.
На одному з етапів навчання відпрацьовувалися питання вводу в бій резервів батальйону та розгортання їх у бойові порядки.
Евакуацію «підбитої» техніки з поля бою проводили підрозділи технічного забезпечення. За наказом з командно-спостережного пункту, для нарощування зусиль на напрямку головного удару, було введено в бій другий ешелон.
Після виконання подальшого завдання бригада перейшла до оборони. Під час тактичних навчань батальйони вели оборонний бій з противником силами танкових та механізованих підрозділів”, – розповіли в ГШ про перебіг маневрів.

ОНОВЛЕНО. Про те, що вона взяла участь у навчаннях на Чернігівщині, повідомила 17-та окрема Криворізька танкова бригада ЗСУ.

Було оприлюднено також відео з навчань:

Читайте також:
Авіація ООС провела навчання над Азовом. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна