Азовці відзначили 4-річчя Широкинської наступальної операції

 

У суботу, 16 лютого, в Києві відзначили четверту річницю Широкинської наступальної операції, яка відбувалася 10-15 лютого 2015 року і завершилася взяттям селища Широкине під Маріуполем. Загалом бійці полку “Азов” звільнили тоді п’ять населених пунктів на Донеччині, змінили лінію фронту і захистили від обстрілів місто Маріуполь.

У заходах взяли участь ветерани бойових дій, активісти Азовського руху – “Національного корпусу” і “Нацдружин”.

Урочистості розпочалися на Софійській площі, звідки у 2014 році, присягнувши на вірність Україні, вирушали на війну перші добровольці полку “Азов”. Українські воїни зібрались сьогодні разом, щоб згадати полеглих у боях за Україну побратимів та поділитись спогадами.

Перед присутніми виступив учасник планування операції та безпосередній її командувач, а зараз – командир “Національних дружин” Ігор Михайленко.

Хвилиною мовчання ми згадали полеглих у тих боях побратимів.

Пізніше в культурно-мистецькій платформі “Патріот” відкрилася фотовиставка “Азов. Історія розвитку та сьогодення”, а також пройшла демонстрація відеороликів про Широкинську операцію.

Фото: Нацкор

“Нацкорпус” наголошує, що Широкинська операція “залишається найуспішнішим наступом українських воїнів в зоні ООС за останні чотири роки”.

Читайте також:
Бронемашину окупантів знищив полк “Азов” – прийшли нагороди. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна