Знайшли корупціонера: НАЗК винесло припис В’ятровичу, бо УІНП наповнює свій сайт без наказу

 

Національне агентство із запобігання корупції винесло припис голові УІНП Володимиру В’ятровичу за те, що він не надав документу про порядок наповнення сайту своєї установи, якого насправді не існує.

Про це в четвер, 14 лютого, повідомив сам В’ятрович, назвавши таку дію НАЗК позбавленою здорового глузду.

“З медіа дізнався, що внесено припис «…голові Українського інституту національної пам’яті Володимиру В’ятровичу, [за дії,] які порушили вимоги частини четвертої статті 12 Закону України «Про запобігання корупції» і не надали інформації та документів на запит Національного агентства». Ідеться про обов’язок впродовж 10 днів відповісти на запит НАЗК. Привідкрию таємницю: В’ятрович посмів не надати документи, яких не існує в природі!” – написав керівник Інституту у “Фейсбуці”.

За його словами, УІНП насправді підготував і надав ґрунтовну відповідь на запит НАЗК на чотирьох сторінках.

“Але ми водночас – виявляється – не надіслали інформації про наявні організаційно-розпорядчі документи УІНП, які регламентують порядок наповнення сайту УІНП. Тому, що таких документів ніхто не створював і не зобов’язаний створювати. В це страшно повірити, але інформацію на сайті наша прес-служба розміщує без спеціальних наказів.
Скажете, божевілля, щодо кожного поста на сайті готувати наказ? А для НАЗК – галочка в звіт про «боротьбу з корупцією» і медіа-привід”, – пояснив В’ятрович.

Читайте також:
Посол Ізраїлю шокований “роком Бандери”. В’ятрович відреагував

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна