НАБУ провела обшуки в НКРЕКП у справі “Роттердам+”

 

В Національній комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг у четвер, 14 лютого, НАБУ провела обшуки.

Про це повідомили у прес-службі НКРЕКП, передає “Інтерфакс-Україна”.

“НКРЕКП працює в штатному режимі. Комісія послідовна і відкрита в своїй діяльності та продовжує в рамках законодавства співпрацювати з правоохоронними органами, зокрема з НАБУ. Сьогодні проводився обшук. Комісія виконує усі законні вимоги слідчих. Комісія і раніше надавала усі документи та усі коментарі стосовно справи, по якій ведеться розслідування. Розраховуємо на об’єктивність та неупередженість”, — сказано у повідомлені.

“Прийшли детективи НАБУ у складі 11 осіб. Разом з якимось “спеціалістом”. “Спеціаліст” не пред’явив документи. Слідчі дії відбуваються тільки в кабінетах декількох співробітників, які не є членами комісії. Робота комісії не заблокована. На мою думку, обшук це спроба виправдати роботу 50 детективів НАБУ, які безрезультатно розслідують справу “Роттердам+” вже два роки. Цікаво, що суддя винесла постанову про обшук 12 лютого. Саме цього дня в ЗМІ з’явилися повідомлення про те, що дослідження інституту економіки та прогнозування НАН України не виявило негативного впливу від формули “Роттердам+”. І заяви керівництва НАБУ, які посилалися на це дослідження, розповідаючи про міфічні збитки від формули, не відповідають дійсності”, — розповіла адвокат НКРЕКП Ірина Одинець.

Читайте також:
НАЗК розпочало повну перевірку 500 декларацій ТОП-посадовців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна