Племінник пропагандиста Кисельова воював за “ДНР” і тепер чекає суду в Німеччині

 

Племінник російського пропагандиста Дмитра Кисельова Сергій Кисельов перебуває в камері попереднього ув’язнення в Німеччині за обвинуваченнями, пов’язаними з російською агресією в Україні.

Про це йдеться у відповіді Верховного суду в Мюнхені на запит телеканалу OstWest.

У листі сказано, що генпрокуратура Мюнхена обвинувачує Сергія Кисельова за статтями “підготовка злочину, що загрожує держбезпеці” і “порушення закону про контроль озброєння”.

“Передбачається, що обвинувачений планував участь у збройному конфлікті на території України з метою включення (частин) України до складу Росії”, – йдеться у відповіді суду.

Генпрокурор Мюнхена, серед іншого, звинувачує Кисельова в проходженні бойової підготовки на території Росії у серпні 2014 року.

Про те, що слідство має докази його участі в боях на Донбасі, у відповіді суду не згадується.

Про те, що Сергій брав участь у боях на Донбасі на боці бойовиків “ДНР” та російських окупантів, заявив в інтерв’ю Юрію Дудю сам його дядько – сумновідомий гендиректор агентства “Россия сегодня”, телеведучий Дмитро Кисельов. Він стверджував, що небіж безпосередньо воював за сепаратистів із вересня по грудень 2014 року, був заступником командира взводу та нагороджений медаллю “ДНР”. Після цього, за словами Кисельова, Сергій пішов у монахи.

На думку журналістів видання, інтерв’ю Дмитра Кисельова може стати доказом у справі проти його племінника.

Судові слухання в цій справі відбудуться наприкінці лютого.

Сергію Кисельову 48 років (народився 14 грудня 1970-го). За даними видання, він перебуває в Німеччині приблизно з 1996 року. Доти два роки служив у Казанському соборі РПЦ в Москві.

Сергій Кисельов (другий зліва). Фото: сайт РПЦ за кордоном

У Німеччині Сергій служив у російському храмі Миколи Чудотворця в Інгольштадті, а також у Зальцбурзі.

У 2008 році він став членом міграційної ради міста Інгольштадт. У березні 2014 року Кисельов залишив раду і припинив діяльність у соціальних мережах, що непрямо може свідчити про зміну діяльності на користь воєнної практики та відповідну конспірацію.

Як відомо, Кисельов-дядько перебуває під санкціями ЄС.

Батько Сергія – рідний брат Дмитра Кисельова – є громадянином США, налаштований проти Росії і не підтримує стосунків із пропагандистом; брати не спілкуються вже 14 років.

Читайте також:
Хакнули пошту Кисельова. В 11 ГБ листів “паляться” українські колабораціоністи

Кисельов пропонує обміняти Вишинського на Сенцова або Сущенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна