Багаторічного мера Могилів-Подільського спіймали на хабарі

 

Міському голові міста Могилів-Подільський Вінницької області Петру Бровку вручили підозру щодо хабарництва.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко у “Фейсбуці”, не називаючи імені мера міста.

“15 тисяч доларів за 0,3 га землі під забудову. Вінницька прокуратура вручила міському голові Могилів-Подільського підозру про отримання від забудовника неправомірної вигоди у змові з начальником земельного відділу міськради”, – написав він.

Як інформує прес-служба ГПУ, ідеться про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою).

“Раніше прокуратурою Вінницької області, спільно зі співробітниками Управління захисту економіки у Вінницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України було затримано на одержанні неправомірної вигоди начальника одного із відділів Могилів-Подільської міської ради при отриманні частини неправомірної вигоди в сумі 7,5 тис. дол. США для себе та керівництва Могилів-Подільської міської ради за підписання договору суперфіцію та подальше сприяння в одержанні у власність земельної ділянки площею 0,3 га під багатоквартирну забудову.
У ході розслідування встановлено, що міський голова Могилева-Подільського, за попередньою змовою із начальником земельного відділу міської ради вимагали від потенційного забудовника 15 тис. дол. США.

Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу очільнику прикордонного міста”, – зазначили в прокуратурі.

Петро Петрович Бровко був уперше обраний міським головою ще 1994 року та обіймав цю посаду до квітня 2006-го. Згодом він вигравав мерські вибори у листопаді 2010-го та жовтні 2015 року.
На виборах у 2010 році Бровко став мером як висуванець Партії регіонів, у 2015-му – як самовисуванець (набрав 51% голосів).

Згідно з декларацією за 2017 рік, Петро Бровко володів п’ятьма квартирами, нежитловим приміщенням і земельною ділянкою на 1356 кв м у своєму місті, а також автомобілем Land Rover.
Також він декларував акції ПАТ “Могилів-Подільське автотранспортне підприємство 10508” вартістю 90509 гривень і корпоративні права у ТОВ заготівельно-переробний комбінат “Тандем” (50% від загального капіталу)
За 2017 рік Бровко отримав 605 тисяч гривень зарплати і 910 тисяч гривень від продажу рухомого майна.

Впродовж 2018 року мер отримав дохід від відчуження цінних паперів та корпоративних прав у ПАТ “Могилів – Подільське АТП 10508” (250 тисяч плюс 107,3 тисяч гривень), а також дивіденди від ТОВ “Тандем” (100 тисяч плюс 101,4 тисячі гривень).

Натомість у квітні минулого року Бровко придбав 2902 га землі вартістю 628,7 тисяч гривень, а в серпні – автомобіль Mercedes-Benz (G55 AMG) за 420 тисяч гривень.

Читайте також:
У Вінниці СБУ викрила на хабарі працівників Нацполіції

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна