Нацполіція передала до Німеччини двох затриманих арабів у справі про вбивство 2017 року

 

Україна екстрадіювала до Німеччини двох чоловіків, які у 2017 році в місті Вупперталь, відповідно до підозри, скоїли умисне вбивство громадянина Іраку та поранили іншого.

Як повідомила прес-служба Національної поліції України, їх, попри конспірацію, затримали у Києві: одного – на території Голосіївського району, іншого – у Дніпровському.

Одного з затриманих екстрадували до Німеччини 1 лютого. Екстрадиція другого підозрюваного була запланована на 7 лютого.

Згідно із законодавством Німеччини, їм загрожує до 15 років ув’язнення (за статтями про умисне вбивство й тяжкі тілесні ушкодження).

Двох громадян однієї з країн Близького Сходу німецькі правоохоронці розшукували півтора роки. У серпні 2017-го підозрювані спільно з іншими двома особами в місті Вупперталь (земля Північний Рейн-Вестфалія) вбили громадянина Іраку й поранили ножем ще одну людину.

До розшуку підозрюваних долучалися оперативники карного розшуку України.

6 лютого начальник Департаменту карного розшуку Сергій Тіхонов і заступник Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Нацполіції Віталій Касап зустрілися з делегацією Земельного відомства кримінальної поліції федеральної землі Північна Рейн-Вестфалія ФРН й отримали подяку.

Читайте також:
ГПУ відкрила провадження через імовірну службову недбалість при екстрадиції Тумгоєва

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна