Начальника райвідділу поліції в Києві затримали за вимагання хабара

 

У вівторок, 5 лютого, у Києві затримали на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди начальника відділення поліції одного з районних управлінь ГУ НП столиці.

Затримання вібулося під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва та Генеральної прокуратури слідчими територіального управління Державного бюророзслідувань, за оперативного супроводження СБУ та Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Як повідомила прес-служба прокуратури Києва, слідством встановлено, що в січні 2019 року до районного управління поліції в Києві звернувся громадянин із заявою про вчинення відносно нього розбійного нападу та заволодіння грошовими коштами в сумі 67 тисяч доларів CША. Однак замість того, щоб розпочати досудове слідство, т.в.о. начальника відділення почав вимагати в заявника 34 тисячі доларів за внесення вказаних відомостей до ЄРДР, використовуючи при цьому погрози та залякування.

“Отримавши першу частину неправомірної вигоди у сумі 4 000 дол. США., правоохоронець погодився зменшити загальну суму хабара до 15 тис. дол. США. Надалі під час одержання другої частини неправомірної вигоди у сумі еквівалентній 420 тис. грн. поліцейський був затриманий у службовому кабінеті”, – розповіли в прокуратурі.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України.

Читайте також:
У Києві СБУ затримала на хабарі 100 тис. слідчого поліції

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна