Під Маріуполем бойовики обстріляли ритуальний автобус із небіжчиком. ФОТО

 

Бойовики російсько-окупаційні військ у суботу, 2 лютого, обстріляли цивільний автобус ритуальної служби в селищі Чермалик під Маріуполем.

Як передає “Новинарня“, про це повідомила українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

“Підступні дії російсько-окупаційних військ несуть смертельну небезпеку мирному населенню. Так, сьогодні, о 12:30 у селищі Чермалик (на північний схід від Маріуполя) проходив похорон. Під час перевезення покійника на кладовище був обстріляний цивільний автобус ритуальної служби з наліпками на бортах «Ритуальні послуги»”, – заявили в СЦКК.

Обстріл зі стрілецької зброї здійснювався з боку збройних формувань Російської Федерації та їхніх найманців. Зафіксовано декілька наскрізних кульових пробоїн на правому боці автобуса.

“Лише дивом кулі не зачепили пасажирів”, – зауважили спостерігачі СЦКК, оприлюднивши фото з наслідками влучання куль у корпус буса.

обстріл автобуса ритуальної служби - Чермалик обстріл автобуса ритуальної служби - Чермалик -2 обстріл автобуса ритуальної служби - Чермалик -2
<
>

“Після прибуття на кладовище труну з покійником і трьох цивільних чоловіків залишили на місці, щоб віддати тіло землі. Водієві автобуса вдалося вивести машину з-під обстрілу та повернутися до безпечного місця. Вже після цього нелюди ще продовжили певний час обстрілювати кладовище”, – розповіли в СЦКК.

Українська сторона СЦКК засудила дії окупаційної адміністрації та збройних формувань РФ щодо обстрілів населених пунктів, що ставить під загрозу життя та здоров’я цивільного населення. “Бойовики продовжують порушувати усі норми міжнародного гуманітарного права”, – наголосили в центрі.

У свою чергу прес-центр ООС у зведенні станом на 18:00 суботи поінформував про шість обстрілів з боку бойовиків (зокрема на Донецькому й Маріупольському напрямках – у районі Красногорівки і Широкиного). Один військовослужбовець ЗСУ отримав поранення.

Читайте про події 1 лютого:
Доба ООС: 5 обстрілів, ЗСУ без втрат, знищено двох окупантів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна