НАЗК призупинило фінансування “Опозиційного блоку”

 

Національне агентство з питань запобігання корупції призупинило перерахування держкоштів “Опозиційному блоку” через взаємопротилежні вимоги представників партії та судову заборону.

Про це у п’ятницю, 1 лютого, повідомляє прес-служба НАЗК.

У відомстві стверджують, що до них надійшли листи від представників “Опоблоку” з підтвердженням реквізитів рахунку для отримання бюджетних коштів та листи з проханням утриматися від перерахування коштів на цей рахунок.

Також у відомстві посилаються на ухвалу Окружного адміністративного суду Києва про заборону суб’єктам держреєстрації здійснювати реєстрацію будь-яких змін до установчих документів партії.

“Нацагентство вважає, що наявні суперечності у листах  представників політичної партії, а також надіслана копія ухвали Окружного адмінсуду … є достатніми підставами для призупинення перерахування “Опозиційному блоку” коштів, наданих з  держбюджету на фінансування її статутної діяльності”, — повідомили у НАЗК.

Відзначається, що рішення прийняли до з’ясування та усунення обставин, які призвели до призупинення перерахування держфінансування.

Як відомо, НАЗК — головний розпорядник коштів за програмою “Фінансування статутної діяльності політичних партій” і здійснює держконтроль за цільовим використанням партіями коштів, виділених з держбюджету.

НАЗК також несе відповідальність за управління та контроль за використанням  цих коштів.

У І кварталі 2019 року на фінансування статутної діяльності “Опоблоку” з держбюджету виділили 15,489 725 мільйонів гривень.

Всього на фінансування партії у 2019 році з держбюджету передбачено 61,959 мільйонів гривень.

Читайте також:
Опоблок досі агітує через російську соцмережу “ВКонтакте”, — Комітет виборців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна