Суд визнав, що в акції “Хто замовив Гандзюк?” перед форумом Порошенка не було порушень

 

За організацію акції “Хто замовив Катю Гандзюк?” перед форумом “Від Крут до Брюсселя” 29 січня на активіста Сергія Стерненка поліція склала адмінпротокол за ст.185-1 КУпАП “Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій”. Однак наступного дня суд не виявив у його діях порушень закону.

Про це повідомляє ФБ-сторінка “Хто замовив Катю Гандзюк?”.

“…Вже сьогодні, менш ніж за добу, відбувся суд за цією справою… Сергій відстояв своє право ставити владі незручні запитання – суд не виявив у його діях складу адміністративного правопорушення”, – розповіли активісти.

Вони нагадали, що завтра буде рівно півроку, як шукають замовників вбивства Каті, “але поки що покарати правоохоронці намагаються лише громадських активістів”.

Як інформувала “Новинарня“, 29 січня в Києві біля Міжнародного виставкового центру на Лівому березі активісти влаштували піротехнічне шоу із банерами “Хто замовив Катю Гандзюк?”, наполягаючи на визначенні слідством замовників убивства громадської діячки з Херсона. Таким чином друзі Катерини закликали притягнути до відповідальності керівників Херсонської ОДА Андрія Гордєєва та Євгена Рищука, які входять до партії “Блок Порошенка”.
Того дня в МВЦ проходив форум “Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом”, на якому відбувалося висунення Петра Порошенка кандидатом у президента на виборах-2019.
Згодом стало відомо, що Гордєєва не пустили на з’їзд.

Напередодні, 28 січня, на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради херсонський лікар Віктор Гандзюк виступив зі зверненням, у якому назвав імена держчиновників і політиків, які, на його думку, можуть бути причетні до замовлення вбивства його доньки – громадської діячки Катерини Гандзюк, радниці мера Херсона.

Віктор Гандзюк стверджує, що кримінальник Олексій Левін (колишнє прізвище – Москаленко, прізвисько Москал), якого підозрюють у замовленні розправи над Катериною, пішов на це “з будівлі Херсонської ОДА”, співпрацюючи також із головою облради, керівником місцевої “Батьківщини” Владиславом Мангером.

“Я знаю тільки одне: коли підозрюваний в організації вбивства, кримінальний авторитет, який нещодавно вийшов із тюрми, співпрацює з головою Херсонської обласної ради, партійцем партії “Батьківщина” Владиславом Мангером, коли кримінальний авторитет тісно співпрацює з головою Херсонської ОДА, партійцем Блоку Петра Порошенка Андрієм Гордєєвим, коли кримінальний авторитет тісно співпрацює з заступником Гордєєва – Євгеном Рищуком, ці люди мають зникнути з політичного горизонту. Вони скомпроментовані назавжди”, – заявив Віктор Гандзюк.

Читайте також:
В Одесі поліція розслідує стеження за активістом Стерненком

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна