У ДР Конго українські миротворці взяли участь в cпецоперації “Скорпіон”. ВІДЕО

 

Підрозділи українських миротворців в Демократичній Республіці Конго взяли участь у спеціальні операції “Скорпіон” зі знищення осередків бойовиків незаконного збройного формування ADF.

Як передає “Новинарня“, про це повідомляє  прес-служба Міноборони.

Операція “Скорпіон” була проведена в три етапи. До неї залучились підрозділи спеціального призначення Гватемали й Танзанії, піхотні батальйони Малаві та ПАР, а також вертольотні загони України та Південно-Африканської Республіки.

“Під час проведення другого етапу операції, бойовики ADF здійснили обстріл гелікоптерів українського національного контингенту зі стрілецької зброї, проте завдяки професіоналізму українських пілотів та своєчасним маневрам, особовий склад загону не постраждав, авіаційна техніка серйозних пошкоджень не зазнала. Під час третього етапу, наземні сили здійснили просування та зачистку району проведення операції під прикриттям повітряних засобів зі складу національних контингентів України та ПАР”, — йдеться в повідомленні.

За час проведення операції “Скорпіон” жоден з військовослужбовців українського національного контингенту Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго не постраждав.

Нагдаємо, у Демократичній Республіці Конго військовослужбовців 18-го окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації нагороджено медалями ООН “За службу миру”.

Читайте також:
Нову ротацію українських миротворців у ДР Конго привітали колоритним концертом. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна