Футбольний тренер Андрій Шевченко розбудовує золоту імперію Романа Абрамовича, — DW

 

Згідно з розслідуванням DW, тренер національної збірної України з футболу Андрій Шевченко є співвласником брокерської компанії MC Peat & Co, уповноваженої залучати інвесторів у бізнес лояльного до Кремля російського мультимільярдера Романа Абрамовича.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться у публікації DW.

Андрій Шевченко не відповів на передані через його асистента запитання DW про те, яку саме роль він, будучи футбольним тренером, відіграє в інвестиційній брокерській компанії.

Чимало вказує на те, що поява Шевченка у MC Peat може бути пов’язана з його дружбою з Абрамовичем ще з часів, коли український футболіст грав за команду російського олігарха “Челсі”, йдеться у матеріалі.

Компанія MC Peat & Co. LLP, до якої наприкінці 2015 року приєднався Андрій Шевченко, для Романа Абрамовича і його партнерів є гарантом лондонських інвестицій в золоту імперію.

Роман Абрамович — один із лояльних до Кремля олігархів. Президент Росії Володимир Путін двічі призначав його губернатором Чукотки.

Левову частку своїх статків олігарх зробив завдяки угоді, яка вразила оглядачів щедрістю державного “Газпрому”: газовий монополіст купив у Абрамовича “Сибнефть” за 13 мільярдів доларів, при тому що 10 роками раніше олігарх придбав компанію у 130 разів дешевше.

Російські так звані опозиціонери, зокрема Олексій Навальний, неодноразово висловлювали думку, що в цій угоді були враховані неформальні фінансові інтереси оточення Путіна.

DW зазначає, що бізнес відомих українців у Росії вже не раз спричиняв скандали з огляду на анексію Криму і війну на Донбасі, не залишається, мовляв, поза політикою і футбол.

Видання нагадує, що чимало українських політиків, зокрема, закликали бойкотувати футбольний чемпіонат світу в Росії-2018, який був справою престижу для Путіна. Останній відкрито просив саме Романа Абрамовича “розкошелитися” на цей проект.

DW стверджує, що тренер збірної — обличчя українського футболу — відмовляється говорити про свій бізнес з українською пресою, припускаючи, що його мовчання може бути пов’язане з можливими іміджевими ризиками.

“Його речник повідомив DW, що передасть запитання, коли тренер буде в Україні – у середині лютого. Чи мають значення бізнес-зв’язки тренера національної команди з лояльними до Кремля олігархами для Федерації футболу України? Чи цікавить це питання футбольних функціонерів? Запитання DW до Федерації футболу також поки залишилися без відповіді”, — пише видання.

До слова, компанії холдингу Highland Gold Mining Limited Романа Абрамовича видобувають тонни золота і срібла на понад 300 мільйонів доларів.

Холдинг, який олігарх контролює зі своїми колишніми однокурсниками Євгеном Швідлером і Валерієм Ойфом, об’єднує дев’ять рудників на Чукотці, Далекому Сході Росії і в Киргизстані.

Як відомо, російський мільярдер і власник футбольного клубу “Челсі” Роман Абрамович, який отримав громадянство Ізраїлю, не зможе працювати і займатися бізнесом у Великій Британії.

Йому заборонено в’їзд до Британії, адже він не надав докази щодо законності походження його статків.

Читайте також:
Розслідувачі знайшли у Зеленського працюючий бізнес в Росії. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна