ОСи на Приазов’ї захопили російський безпілотник “Гранат-2”. ВІДЕО

 

У середу, 23 січня, українські військові заволоділи ворожим дроном, який вів аеророзвідку на півдні Донецької області.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив прес-центр операції Обʼєднаних сил уранці 25 січня.

“…Військовослужбовці Збройних Сил України зі складу Операції Обʼєднаних сил за допомогою радіотехнічних засобів виявили в небі Приазовʼя безпілотний літальний апарат.
Застосовуючи засоби радіотехнічної боротьби, військові перешкодили польоту апарату, приземлили його, потім знайшли та вилучили”, – йдеться в повідомленні прес-центру ООС.

Встановлено, що безпілотник – “Гранат-2”, який виробляється підприємствами військово-промислового комплексу Російської Федерації.

“Даний тип апаратів активно поставляється до незаконних збройних формувань так званих “ЛНР” та “ДНР”. Використовується для проведення розвідки та коригування вогню артилерії.
Конкретно цей БПЛА вже не буде працювати в інтересах агресора. Уся інформація з цифрових носіїв буде ретельно вивчена і проаналізована”, – зазначили в штабі.

“Вилучений безпілотний літальний апарат є черговим доказом підтримки Російською Федерацією діяльності незаконних збройних формувань на території ОРДЛО, які тероризують обстрілами мирних мешканців населених пунктів, що знаходяться неподалік лінії розмежування”, – наголосили в ОС.

Читайте також:
На Донбасі 93-тя бригада збила ударний дрон противника. ВІДЕО

Зенітники ООС знайшли на Луганщині рідкісний російський безпілотник, збитий у листопаді. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна