58-ма бригада підтвердила: в полон “ДНР” потрапив боєць Панченко

 

У 58-й окремій мотопіхотній бригаді оперативного командування “Північ” Сухопутних військ ЗСУ підтвердили факт зникнення бійця Станіслава Панченка.

Підрозділ оприлюднив заяву про психологічний та фізичний тиск на солдата з боку окупантів, які захопили його в полон.

Про це повідомляє 58 омпбр на сторінці у Facebook у понеділок, 21 січня.
“Панченко Станіслав Мирославович дійсно боєць 58 омпбр. Ми акцентуємо увагу на тому, що, швидше за все, сказані ним слова на відео є результатом психологічного чи навіть фізичного тиску шляхом “обробки” військовослужбовця. Підтвердженням цього є те, що відеозвернення опублікували лише на третій день після зникнення військовослужбовця. Фактично цього досить для проведення “роз’яснювальної” роботи. Відомо, що всі інформаційні матеріали проросійських найманців є нічим іншим, як елементом інформаційної війни”, — йдеться в заяві 58-ї бригади.

“Сьогодні, 21 січня, пропагандисти і представники спецслужб РФ, які працюють на тимчасово окупованих територіях України, виклали відео допиту нашого військовослужбовця і почали поширювати його на своїх пропагандистських ресурсах. З відео зрозуміло, що Станіслава “готували” до запису цього відео. Але ми віримо, що незважаючи на певні труднощі в житті Станіслава Панченка, військовослужбовець повернеться додому. Ми ніколи не відмовляємося від своїх військовослужбовців“, — заявили в бригаді.

Боєць на відео каже, що він Панченко Станіслав Мирославович, 3 січня 1999 року народження, із села Попове Новосанжарського району Полтавської області.

За словами військового, він пішов на бік “ДНР” “убивати” після того, як “набухався” з товаришами горілки й покурив “шмалі” (марихуани).

Читайте також:
Росія має негайно і беззастережно звільнити всіх українських моряків, — ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна