Суд у Львові арештував видворену з Росії Бойко на два місяці

 

Галицький районний суд Львова заарештував на 60 діб без права застави 59-річну проросійську діячку Олену Бойко (Віщур), яка була депортована з РФ і затримана СБУ.
Про це повідомляє “Радіо Свобода“.

Зазначається, що Бойко перебуватиме у слідчому ізоляторі до 17 березня, при цьому вона має право оскаржити рішення суду.

“Суд задовольнив відповідне клопотання слідчих. Сама затримана під час судового розгляду також просила, щоб її утримували за ґратами, заявляючи, що на волі їй загрожує небезпека”, – йдеться в повідомленні.

“Людина, яка скоїла злочин проти держави України, зараз буде за ґратами, і це – важливо. Те, що відбувалось у суді, це ще один доказ того, що російське гасло, що “Росія своїх не кидає” не діє… Ця жінка була оголошена у розшук, і коли вона перетнула кордон України, її було затримано працівниками Служби безпеки України”, – заявив речник управління СБУ у Львівській області Олег Александров.

Від літа 2016 року Бойко перебувала в Росії та брала участь у російських телепрограмах як “експерт”-пропагандист, критикуючи українську владу та підтримуючи сепаратистські угруповання “ЛНР” і “ДНР”.

Проти Бойко порушили кримінальну справу за ст. 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), що передбачає позбавлення волі від 3 до 12 років.

“Насправді ФСБ і СБУ співпрацюють щодо видання людей, яких розшукують в Україні. Мене переслідують у моїй країні за мою точку зору. Я – редактор ресурсу “Політраша”, – заявила затримана.

“Такий закид у СБУ відкидають і зараз розслідують різні версії, чому РФ видворила Бойко”, – пише “Радіо Свобода”.

Читайте також:
Депортовану з Росії журналістку Олену Бойко привезли до Львова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна