На Донбасі зафіксовано майже 11 тисяч порушень режиму припинення вогню, — СММ

 

За період із 24 грудня 2018 року по 13 січня 2019 року Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні зафіксувала 10 919 порушень режиму припинення вогню на Донбасі.

Із моменту підтвердження “новорічного перемир’я” від 29 грудня 2018 року під час різдвяних свят місія відзначила початкове зменшення кількості порушень режиму припинення вогню.

Про це повідомили у звіті СММ за 14 січня.

“Однак через два тижні кількість зафіксованих порушень повернулася до середнього
показника, що був зафіксований до “перемир’я”. 13 січня СММ констатувала
понад 760 порушень режиму припинення вогню”, — йдеться у звіті.

Також СММ відзначила наявність 147 одиниць озброєння, розміщеного із порушенням узгоджених ліній відведення, з яких 112 у непідконтрольних урядові районах.

“Команда місії також взвітує про наявність техніки у житлових районах або поруч із ними, що наражає цивільне населення на небезпеку. Наприклад, спостерігачі бачили одну броньовану розвідувально-дозорну машину приблизно за 30–40 м від будинку біля Попасної та п’ять бойових броньованих машин у Луганську”, — наголошують у СММ.

Читайте також:
Україна закликала ПА ОБСЄ забезпечити виконання резолюцій щодо Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна