Facebook видалив півтисячі сторінок через їх причетність до російської дезінформації

 

Соціальна мережа Facebook видалила майже півтисячі сторінок, акаунтів і груп з Росії через їх причетність до скоординованих атак на платформах Facebook і Instagram.

Як повідомляє Reuters, компанія закрила близько 364 сторінок за участь у скоординованій недостовірний поведінці в рамках єдиної мережі, яка виникла в РФ і діяла в країнах Балтії, Центральної Азії, на Кавказі, країнах Центральної та Східної Європи. Зазначається, що ці сторінки були пов’язані зі співробітниками російського інформаційного агентства Sputnik.

Крім того, за порадою правоохоронних органів США окремо видалено ще 107 російських сторінок в Facebook і 41 аккаунт в Instagram, які діяли в Україні.

“Ми не знайшли жодних зв’язків між цими діями, але вони використовували подібну тактику, створюючи мережі облікових записів, щоб ввести в оману інших, хто вони є і що вони роблять”, – сказали в компанії “Фейсбук”.

Читайте також:
Facebook почав показувати країни походження менеджерів ФБ-сторінок. Дехто “спалився”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна